Veel gestelde vragen

Hoe werken de producten? Wat doen ze?

De afdichtmiddelen zijn impregneermiddelen die in tegels en voegen dringen om ze af te dichten en vlekken op olie- en waterbasis te voorkomen. De afdichtmiddelen bestrijden op die manier ook vervuiling. De impregneermiddelen zijn geen coatings. Er ligt dus geen film of membraan op het oppervlak van de tegels of voegen en de impregneermiddelen zullen dus ook niet krassen, loslaten of afbladderen.

Waarmee kan ik mijn kwasten schoonmaken?

Als u het Seal Guard® Gold Label impregneermiddel gebruikt, kunt u de kwasten schoonmaken met terpentine en vervolgens met warm water en zeep.

Wat is het rendement van het Seal Guard® Gold Label impregneermiddel bij het afdichten van voegen en tegels?

1 liter Seal Guard® dekt tot 40 vierkante meter, afhankelijk van de manier van aanbrengen en de porositeit van de tegels en de voegen.

Wijzigen de producten de uitstraling, kleur of textuur van mijn tegels, of gaat het lijken of ze nat zijn?

Nee. Het afdichtmiddel droogt onzichtbaar op en leidt niet tot verandering in het uiterlijk of de textuur van de tegels.

Met welke producten kan ik de tegels schoonmaken nadat het afdichtmiddel is aangebracht?

Gebruik niet-zure of milde schoonmaakmiddelen zoals afwasmiddel of gewoon water. Gebruik een vochtige doek of dweil. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen met chloor of schuurpoeder is niet nodig.

Hoe kan ik de producten het beste aanbrengen?

U kunt het product aanbrengen met een lamswollen applicator, roller, kwast, mop, etc., hoe u maar wilt!

Heeft u stapsgewijze instructies voor het gebruik van het product?

Voor gebruik van het Seal Guard® Gold Label impregneermiddel moet het af te dichten oppervlak grondig worden schoongemaakt. Breng een laag aan, wacht zestig minuten en breng vervolgens de tweede laag aan. Poets het oppervlak op voordat het is opgedroogd. Afhankelijk van de afmetingen van het te behandelen oppervlak kan het beste een lamswollen applicator of pad worden gebruikt.

Kan ik Seal Guard® gebruiken voor een buitenzwembad? Tast het chloor het afdichtmiddel niet aan?

Het Seal Guard® Gold Label impregneermiddel is geschikt voor gebruik rond zwembaden. Chloor of zout water hebben geen invloed op de levensduur van onze producten.

Kan ik alleen de voegen in mijn badkamer afdichten? Als ik over de tegels spuit, kun je dat dan zien?

Jazeker, u kunt ook alleen de voegen afdichten. We bevelen het gebruik aan van Seal Guard® afdichtmiddel in spuitbus voor voegen en tegels (ons sneldrogende product). De spray die op de tegels is gekomen droogt onzichtbaar op.

Hoe lang gaat het product mee?

Op verticale oppervlakken (muren) gaat het product levenslang mee. Op vloeren etc. meerdere jaren, hoewel veelbelopen en veelgebruikte oppervlakken zoals douchevloeren het beste jaarlijks gecontroleerd en zo nodig opnieuw afgedicht kunnen worden.

Is het beter om keramische tegels voor of na het voegen af te dichten?

Er zijn twee soorten keramische tegels: geglazuurd en ongeglazuurd. Afdichten van geglazuurde tegels is niet nodig, omdat deze niet-poreus zijn. In dat geval is het enige wat u moet afdichten de voeg, wat u natuurlijk doet als de tegels al zijn gevoegd.

In het geval van niet-geglazuurde keramische tegels of andere soorten tegels of stenen, kunt u Seal Guard® vóór het voegen toepassen om cementsluier achteraf makkelijker te kunnen verwijderen, vervolgens nogmaals ná het voegen om het afdichtproces af te ronden. Spuit het middel vóór het voegen licht op de tegels, zodat u de voegspecie snel en zonder specievlekken kunt verwijderen. Breng na het tegelzetten en voegen nog een extra laag Seal Guard® aan op de tegels en de voegen (zie instructies op de verpakking).

Tast het afdichtmiddel verf aan?

Seal Guard® afdichtmiddel in spuitbus voor voegen en tegels tast geen verf aan, omdat de spray fijn en sneldrogend is. Bij gebruik van het vloeibare Seal Guard® Gold Label impregneermiddel kunt u het geverfde oppervlak voor het aanbrengen het beste afdekken. Maak over de verf gespoten afdichtmiddel onmiddellijk met een vochtige spons of doek schoon.

Is Seal Guard® geschikt voor gebruik op betonnen tafels?

Jazeker! Ons sneldrogende afdichtmiddel in spuitbus voor voegen en tegels is geschikt om betonnen tafels af te dichten, zodat ze zijn beschermd tegen vlekken op olie- en waterbasis.

Waarom twee lagen?

Seal Guard® producten zijn onzichtbaar zodra ze zijn opgedroogd. Daarom bevelen we aan twee lagen aan te brengen, voor het geval er bij de eerste laag per ongeluk een stukje was overgeslagen.

Kan Seal Guard® op siliconen worden aangebracht?

Jazeker!

Is Seal Guard® een siliconen product?

Nee! Seal Guard® bevat geen siliconen. Het Gold Label impregneermiddel is een product op oliebasis.

Kan ik met Seal Guard® gebarsten tegels in mijn badkamer opvullen?

Nee! Seal Guard® dicht geen barsten in badkamertegels. Seal Guard® werkt niet als een vulmiddel, maar haarscheurtjes worden er wel mee afgedicht.

Ik heb keramische tegels, is het nu het beste om zowel de tegels als de voegen af te dichten?

Als de keramische tegels geglazuurd zijn, zijn ze niet poreus en is afdichten niet nodig. Als ze niet geglazuurd zijn, moeten ze wel worden afgedicht. In beide gevallen bevelen we aan de voegen af te dichten. Gebruik Seal Guard® afdichtmiddel in spuitbus voor voegen en tegels of Seal Guard® Gold Label impregneermiddel (vloeibaar). Als u over de omliggende geglazuurde tegels spuit is dat geen probleem, omdat Seal Guard® onzichtbaar opdroogt. Het helpt ook de tegels schoner te houden, voor eenvoudiger onderhoud.

Ik heb terracotta potten. Kan ik dit product aan de binnenkant van de potten gebruiken om de waterabsorptie te verminderen?

Jazeker! Spuit het op de binnenkant van uw terracotta potten om waterabsorptie te verminderen. Gebruik Seal Guard® afdichtmiddel in spuitbus voor voegen en tegels of Seal Guard® Gold Label impregneermiddel, aan te brengen met een kwast.

De tegels en de voegen in mijn badkamer zijn ongeveer drie jaar oud. Kan ik deze nog steeds afdichten?

Jazeker! U kunt de tegels en voegen in uw badkamer ook nu nog afdichten. Maak uw badkamer wel eerst grondig schoon en verwijder alle zeepresten en eventuele schimmelplekken. Voor het verwijderen van zeepresten en schimmel gebruikt u een normaal bleekmiddel. Als u een agressief schoonmaakmiddel gebruikt, spoel het te behandelen oppervlak daarna dan goed schoon met water, om alle resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen. Vervolgens kunt u uw badkamer afdichten met Seal Guard® afdichtmiddel in spuitbus voor voegen en tegels of met Seal Guard® Gold Label impregneermiddel (vloeibaar).

Ik heb Seal Guard® in mijn douchecel gebruikt en nu blijft de siliconenkit niet hechten. Wat kan ik nu doen?

De meeste siliconenkitten zijn producten op waterbasis en worden gebruikt als vulmiddel om openingen af te dichten. Omdat de meeste siliconenproducten op waterbasis zijn, blijven ze niet hechten op een met Seal Guard® behandeld oppervlak. Het beste wat u kunt doen is eerst de siliconenkit aanbrengen en daarna Seal Guard® afdichtmiddel daar bovenop. Als u het oppervlak al met Seal Guard® heeft behandeld, moet u dit eerst verwijderen, voordat u de siliconenkit aanbrengt. Gebruik daarvoor eerst een royale hoeveelheid terpentine. Daarna goed spoelen met overvloedig water, schrobben met een borstel en met een doek schoonmaken. Breng het siliconenproduct aan op het gereinigde oppervlak: zodra het oppervlak droog is, kunt u opnieuw afdichten met het Seal Guard® Gold Label impregneermiddel, spuitbus of vloeibaar.

Gaan mijn tegels of voegen er door Seal Guard® producten anders uitzien?

Nee! Alle Seal Guard® producten zijn afdichtmiddelen die in de poriën van het oppervlak van tegels en stenen dringen. Ze laten geen resten op het oppervlak achter en hoeven niet afgeveegd te worden zoals bij producten op acrylaat- of siliconenbasis. Het behandelde oppervlak ziet er precies hetzelfde uit, kleur en textuur blijven hetzelfde omdat het middel onzichtbaar opdroogt. Seal Guard® producten zijn bovendien bestand tegen UV-straling.

Stone Expo VideoStone Expo Flyer
Cliquez ici pour visualiser le site en langue français
Volg ons op facebook
Cliquez ici pour visualiser le site en langue français

Seal-Guard® Benelux

Phone:
+31 (0)53 536 2127
Fax:
+31 (0)53 536 2559
Click here to return to Seal Guard Europe
Cliquez ici pour visualiser le site en langue français
Paleis Het Loo